Venezuela Meclis Başkanı: Diktatör Maduro başkanlık koltuğunu gasp ediyor

Venezuela Meclis Başkanı: Diktatör Maduro başkanlık koltuğunu gasp ediyor

Venezuela'da yeni seçilen Meclis Başkanı Guaido, Devlet Başkanı Maduro'nun başkanlık koltuğunu gasp ettiğini ve diktatörlüğe karşı mücadele edeceklerini söyledi.

Venezuela'da 10 Ocak'ta ikinci dönem için yemin ederek devlet başkanlığı görevini sürdürecek olan Nicolas Maduro'ya karşı sert sesler yükseliyor.

Amerika'daki 13 ülkenin Maduro yönetimini tanımayacağını açıklamasının ardından, Venezuela'nın yeni seçilen meclis başkanı Juan Guaido da 'diktatörlüğe' karşı mücadele edeceklerini ve adil seçimler için çalışacaklarını söyledi.

Maduro'nun 'başkanlığı gasp edeceğini' belirten 35 yaşındaki endüstri mühendisi Guaido, hapse atılan ya da sürgün edilen siyasetçiler için adalet yerini bulana kadar mücadele edeceğini kaydetti.

Ülkede yönetimdeki Sosyalist Parti'nin yardımıyla oluşturulan 'Kurucu Meclis'in sembolik görevleri bulunuyor.

Maduro, geçtiğimiz yıl 20 Mayıs’ta muhalefetin boykot ettiği erken seçimlerde yüzde 68 oy alarak ikinci 6 yıllık dönem için seçildi.

Enflasyonun yüzde 1 milyona çıktığı Venezeula'da yaşanan 'kıtlıktan' dolayı 2015'ten bu yana ülkeyi terk edenlerin sayısı 3 milyona ulaştı.

Hugo Chavez'in ölümünün ardından 2013'te devlet başkalığı görevine gelen Maduro, Amerika Birleşik Devletleri'nin yardımıyla muhalefet liderlerinin kendisine 'ekonomik savaş' açtığını söylüyor.

13 Amerika ülkesinden Maduro'ya karşı bildiri

Amerika kıtasındaki 14 ülkeden oluşan Lima Grubu’nun Meksika dışındaki üyeleri, geçtiğimiz cuma günü yaptıkları açıklamada Maduro’nun yönetimini tanımayacaklarını duyurdu.

Peru'nun ev sahipliğinde Arjantin, Brezilya, Guatemala, Guyana, Kanada, Kolombiya, Kosta Rika, Honduras, Panama, Paraguay, Santa Lucia, Şili dışişleri bakanları başkent Peru'da “Venezuela” konulu toplantı yaptı. Ülkeler burada, Maduro'nun görevini meclise devretmesi çağrısı yaptı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.