Peru Maduro ve hükümetinin ülkeye girişini yasakladı

Peru Maduro ve hükümetinin ülkeye girişini yasakladı

Peru, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun ve hükümet üyelerinin ülkeye girişinin yasaklandığını açıkladı.

Peru, dün, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve hükümet üyelerinin topraklarına girmesini yakaladığını açıkladı. İkinci dönem başkanlığı devralmaması konusunda sosyalist lider üzerindeki baskı artıyor.

Peru Dışişleri Bakanı Nestor Popolizio tarafından açıklanan bu adım, Lima Grubu üyesi 13 ülkenin geçtiğimiz Cuma günü, Mayıs ayında tekrar seçilen sonra Maduro hükümetini tanımama kararına çerçevesinde atıldı.

Popolizio, RPP radyo ağına verdiği demeçte, Peru Göç İdaresi’nin ülkeye girişi yasaklananlar konusunda aile üyeleri de dahil olmak üzere Maduro hükümetinin tümünü kapsayan bir liste oluşturacağını ve hemen uygulamaya konulacağını ifade etti.

Perulu Bakan, ayrıca yasağın listedeki kişilerden banka transferlerini de içereceğini söyledi.

Amerika kıtasındaki 14 ülkeden oluşan Lima Grubu'nun Meksika dışındaki üyeleri, geçtiğimiz Cuma günü bir araya gelerek Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun yeni hükümetini tanımayacaklarını açıkladı ve Maduro'ya göreve başlamama çağrısı yapmıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.