Maduro Brezilya başkanını Hitler'e benzetti

Maduro Brezilya başkanını Hitler'e benzetti

Venezuela Devlet Başkanı Maduro, Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro'yu Hitler'e benzeterek, "Brezilya şu anda bir faşistin ellerin bulunuyor. Bolsonaro modern çağın Hitler'idir." ifadelerini kullandı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Brezilyalı mevkidaşı Jair Bolsonaro'ya Hitler'e benzetti.

Brezilya'nın, Venezuela'daki muhalif siyaset adamı Juan Guaido'yu ülkenin meşru lideri olarak tanıdığını açıklamasının ardından, Maduro'dan yanıt geldi. Yemin ederek ikinci dönem devlet başkanlığı görevine devam eden Venezuelalı lider, ulusa sesleniş konuşmasında "Brezilya şu anda bir faşistin ellerin bulunuyor. Bolsonaro modern çağın Hitler'idir." dedi.

Asgari ücrete yüzde 300 zam yaptığını açıklayan Maduro, yeni göreve gelen Brezilyalı aşırı sağcı lideri hedef alarak "Bolsonaro'yu Brezilya'nın güzel insanlarının ellerine bırakalım. Brezilya halkı savaşacak ve onun icabına bakacaktır." ifadelerini kullandı. Brezilya Devlet Başkanlığı ofisiyse bu gelişme sonrası yorum yapmayacağını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde istihbarat servisi tarafından başkent Caracas'ta kısa süreliğine gözaltına alınan Venezuelalı muhalif lider Juan Guaido, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun ikinci dönem görevinin yasal olmadığını çünkü 2018'deki seçimlere şaibe ve hile karıştığını söylemişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.