ABD'de festivale silahlı saldırı: 4 ölü

ABD'de festivale silahlı saldırı: 4 ölü

ABD'nin Kalifornia eyaletindeki yemek festivalinde düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 20'ye yakın kişi yaralandı.

ABD'nin Kalifornia eyaletindeki bir yemek festivalinde, silahlı bir saldırgan kalabalığa rastgele ateş açtı. 4 kişi öldü, 20'ye yakın kişi yaralandı. Polis saldırganı öldürdü. İkinci bir şüphelinin de saldırıya karıştığının sanıldığı, bu kişinin kaçtığı ve arandığı açıklandı.

Saldırı, Gilroy Sarımsak Festivali'nin son gününde, etkinliğin sona ermesine yakın bir saatte düzenlendi.

NBC televizyonuna konuşan Julissa Contreras isimli görgü tanığı, "30'lu yaşlarında olan beyaz bir erkeğin uzun namlulu silahla ateş açtığını" söyledi. Contreras, "Her yönde ateş ediyordu. Sağdan sola, soldan sağa... Özellikle bir kişiye nişan almıyordu" dedi. Görgü tanığı saldırganın "kesinlikle hazırlıklı" olduğunu da söyledi.

Önceki gece New York’un Brooklyn bölgesindeki Brownsville semtinde bir sokak festivaline de silahlı saldırı düzenlenmişti. Sokak festivali etkinliğinde silahlı saldırganlar bir kişiyi öldürürken, 11 kişiyi de yaraladı.

Bir kişi daha olabilir

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, insanların korku içinde kaçıştıkları görülüyor. Gilroy polisi, olayla ilgili yaptığı açıklamada, bölgenin halen aktif durumda olduğu uyarısını yaptı.

Gilroy Emniyeti Müdürü Scot Smithee, saldırının faili olduğundan şüphelenilen bir kişinin vurularak öldürüldüğünü açıkladı. Smithee ikinci bir şüpheliyle ilgili incelemenin ise sürdüğünü söyledi. Smithee "Görgü tanıklarının ifadelerine göre ikici bir kişinin olayla bir şekilde bağlantısı olduğuna inanıyoruz. Ancak tam olarak ne şekilde, bunu henüz bilmiyoruz" diye konuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.