ABD'nin Teksas eyaletinde silahlı saldırı: 20 ölü 40 yaralı

ABD'nin Teksas eyaletinde silahlı saldırı: 20 ölü 40 yaralı

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı El Paso kentindeki alışveriş merkezinde, silahlı bir saldırganın etrafa ateş açması sonucu 20 kişi öldü, 40 kişi de yaralandı.

ABD'nin Teksas eyaletine bağlı El Paso kentinde silahlı bir saldırgan, alışveriş merkezinde etrafa ateş açtı. Polisin 3 şüpheliyi gözaltına aldığı olayda 20 kişinin hayatını kaybettiği, 40 kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Silahlı saldırgan El Paso'da bulunan bir Walmart mağazasına girerek, alışveriş yapan insanların üzerine kurşun yağdırdı. Kuzey Amerika'da bir yaz festivalinde gerçekleşen silahlı saldırıda 3 kişinin hayatını kaybetmesinden sadece 6 gün sonra yaşanan saldırının failinin 21 yaşındaki Patrick Crusius olduğu bildirildi.

Yeni Zelanda saldırısını destekliyor

El Paso polis şefi Greg Allen, saldırının nefret suçu olma potansiyeli taşıdığını belirtti. Saldırının faili Crusius'un Yeni Zelanda'da 15 Mart'ta düzenlenen ve 49 kişinin hayatına mal olan Christchurch cami saldırılarını kendine örnek aldığı anlaşılıyor:

"Genel olarak Christchurch eylemcisini ve manifestosunu destekliyorum. Bu saldırı Teksas’taki Hispanik işgaline karşı düzenlenmiştir. Kışkırtıcı olan onlardır, ben değilim. Ben sadece ülkemi kültürel ve etnik yenilenmenin beraberinde getirdiği işgale karşı ülkemi savundum. Kimi insanlar bu açıklamanın samimiyetten uzak olduğunu düşünecek. Çünkü etnik ve kültürel yıkım Amerikalıları Avrupa’dan buraya getirdi. Fakat bu durum benim bakış açımı sağlamlaştırıyor. (...) Düzenlediğim saldırının kişisel olmadığını söylemeliyim. Aslında (Christchurch saldırganı Brenton Tarrant) ‘Büyük Yer Değiştirme’ manifestosunu okuyana kadar Hispanik topluluk hedefimde değildi."

Aşırılık yanlıları tarafından kullanılan çevrimiçi mesaj panosu 8Chan'de yayınlanan ve saldırgan tarafından yazıldığı düşünülen 4 sayfalık bir açıklamada eylemin "Teksas'ın Hispanikler tarafından işgal edilmesine bir cevap" olarak gerçekleştirildiği ifade ediliyor.  Hispanik, kültürel kökenleri Meksika, Porto Riko, Küba, Orta Amerika ve diğer Latin Amerika ülkeleri olanlar için kullanılan 1970'li yıllarda ortaya çıkmış bir terim.

El Paso ve Ciudad Juarez, komşuları Las Cruces, New Mexico ile birlikte, Kuzey Amerika'daki en büyük iki dilli, iki uluslu nüfusu oluşturan yaklaşık 2.5 milyon kişinin yaşadığı bir bölge.

 

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.