ABD'de gözaltına alınan göçmen kız çocuğu susuzluktan öldü

ABD'de gözaltına alınan göçmen kız çocuğu susuzluktan öldü

ABD'nin Meksika sınırında ABD'li gümrük memurları tarafından 8 saat gözaltında tutulan 7 yaşındaki Guatemalalı küçük bir göçmen kız çocuğunun sıvı kaybı ve geçirdiği şoktan dolayı öldüğü açıklandı.

Geçen hafta babasıyla birlikte Meksika sınırından ABD'ye geçen ve o günden bu yana sınır devriyesi tarafından gözaltında tutulan, 7 yaşında bir kız çocuğu, tutulduğu merkezde hayatını kaybetti. Yetkililer ölüm haberini doğruladı.

Susuzluk nedeniyle kalbi durdu

Amerika'nın Sesi haberine göre; Washington Post gazetesi, Guetamala’dan gelen kızın, yanındaki grupta bulunan 163 kişiyle birlikte, 6 Aralık tarihinde sınır devriyesi tarafından gözaltına alındığını, küçük kızın susuzluk ve buna bağlı kalp durması nedeniyle hayatını kaybettiğini yazdı.

7 Aralık tarihinde kız çocuğunun ateşinin 40 dereceye yükseldiğinin tespit ediliği, hastaneye sevk edildiği ancak kurtarılamadığı ifade edildi.

Gümrük ve Sınır Muhafaza birimi tarafından yapılan açıklamada da küçük kızın birkaç gündür su içmediği ve yemek yememiş olduğu açıklandı.

Kapasite yetersiz

Ölen küçük kızla birlikte, 163 kişinin gözaltına alındığı gözetim merkezlerinin, bir anda bu kadar çok kişiye hizmet verebilecek kapasitede olmadığı belirtiliyor.

Sınır Devriyeleri birimi, gözaltına aldıkları kişileri genellikle, 72 saatten uzunca bir süre gözetim altında tutup daha sonra Göçmen ve Sınır Gücü’ne devrediyorlar. Bu kişiler eğer Meksika vatandaşıysa hemen sınır dışı ediliyorlar.

ABD kötü gözaltı koşulları nedeniyle eleştiriliyor

Euronews'in haberine göre; ABD'nin Meksika sınırındaki göçmenlere kötü muamelede bulunduğu avukatlar ve aktivistler tarafından sıklıkla dile getiriliyor. Gözaltında tutulan kişilerin aşırı soğuk ve temizlenmeyen odalarda battaniyesiz bir şekilde temel ihtiyaçlarından yoksun tutularak bekletildiği belirtiliyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.