ABD’de Katolik okuluna silahlı saldırı: 7 ölü

ABD’de Katolik okuluna silahlı saldırı: 7 ölü

ABD'de Tenessee eyaletinin Nashville kentinde özel bir Katolik ilkokuluna yönelik düzenlenen silahlı saldırıda üçü çocuk toplamda en az yedi kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

ABD'de Tenessee eyaletinin Nashville kentinde özel bir Katolik ilkokulunda düzenlenen silahlı saldırıda saldırgan dahil yedi kişi hayatını kaybetti. Saldırganın okulun ayrıntılı bir haritasını çizdiği, giriş-çıkış noktalarını belirlediği ve hatta saldırıdan önce okulda gözlem yaptığı belirtildi.

Polis tarafından öldürülen saldırgan okulun eski bir öğrencisi. Saldırgan, saldırı tipi silah olarak adlandırılan iki silahın yanı sıra bir el tabancasıyla okula girdi.

28 yaşındaki silahlı kadın daha önce eğitim gördüğü özel Katolik okulunda ateş açarak üç çocuk ve üç yetişkini öldürdü. Silahların en az ikisinin Nashville bölgesinde legal olarak alındığı belirtiliyor.

Beş kişilik ekipten iki memur saldırganı lobide vurdu ve saat 10.27'de saldırganın öldüğü açıklandı. Aaron, "Polis departmanının müdahalesi hızlı oldu" dedi.

Hastane sözcüsü John Howser yaptığı açıklamada, ateşli silah yaralanması ile Vanderbilt'teki Monroe Carell Jr. Çocuk Hastanesi'ne getirilen üç öğrencinin hayatını kaybettiğini söyledi. Polis, üç yetişkin okul personelinin de saldırgan tarafından öldürüldüğünü duyurdu.

ABD’de son yıllarda ölümcül kitlesel silahlı saldırılar sık yaşanıyor; ancak saldırganın kadın olduğu olaylar çok nadir.

Kar amacı gütmeyen bir araştırma merkezi olan ‘’Şiddet Projesi’’ne göre 1966 yılından bu yana kayda geçirilen 191 kitlesel silahlı saldırıdan sadece dördü kadın bir saldırgan tarafından gerçekleştirildi.

Saldırıya tepki gösteren ABD Başkanı Joe Biden, Kongre'yi bir kez daha daha silah reformu yasalarını geçirmeye çağırdı.

Beyaz Saray'da düzenlenen bir etkinlik sırasında konuya değinen Biden, "Bu korkunç bir şey. Okullarımızı korumak için daha fazlasını yapmalıyız ki hapishanelere dönüşmesinler. Saldırı silahlarına yasak getiren tasarımı geçirmesi için, Kongre'ye bir kez daha çağrıda bulunuyorum" dedi.

2001 yılında kurulan Covenant School, Nashville'deki Covenant Presbiteryen Kilisesi'nin bir kurumu. İnternet sitesine göre okulun 200 öğrencisi var. Okul ana sınıfından 6'ncı sınıfa kadar eğitim veriyor.

WTVF-TV'ye göre 2022'de okulda silahlı saldırılara karşı önlem amacıyla aktif nişancı eğitim programı uygulanmıştı.

Saldırı ülkenin dört bir yanında, geçen yıl Teksas eyaletinin Uvalde kentindeki bir ilkokulda meydana gelen katliam dahil okullarda yaşanan bir dizi şiddet olayının ardından geldi.

Son olarak Virginia'da bir birinci sınıf öğrencisi öğretmenini silahla vurarak yaralamış ve geçen hafta Denver'daki bir silahlı saldırıda da iki okul yöneticisi yaralanmıştı.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.