ABD'den cihat yanlılarına karşı Batı Afrika ülkelerine milyonlarca dolarlık yardım

ABD'den cihat yanlılarına karşı Batı Afrika ülkelerine milyonlarca dolarlık yardım

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Nijer ziyaretinde cihat yanlısı gruplarla çatışmalar içerisinde olan Sahel ülkelerine yeni maddi yardımı açıkladı.

(Fotoğraf: Twitter / Antony Blinken)

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Sahel bölgesinde önde gelen müttefiklerinden Nijer'e ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Blinken perşembe günü gerçekleştirdiği ziyarette, Sahel bölgesindeki ülkelere 150 milyon dolar insani yardımda bulunacaklarını açıkladı.

İnsani yardımın çatışmalardan etkilenen mültecilere, sığınmacılara aktarılacağını söyleyen Blinken, yardımın bölgedeki gıda güvensizliğini aşma konusunda da kullanılacağını belirtti.

Blinken ayrıca yardımın Nijer, Burkina Faso, Çad, Mali ve Moritanya'nın yanı sıra Libya'daki Batı Afrikalı mülteciler için kullanılacağını ifade etti.

ABD'nin, Çin'in ve Rusya'nın nüfuzlarını yaymaya çalıştığı Afrika'daki ülkelerle iş birliğini güçlendirmeye çalıştığı görülüyor. Bu kapsamda birçok ABD'li yetkili geçtiğimiz dönemde çeşitli Afrika ülkelerine ziyaret gerçekleştirdi.

Bölge uzmanları, cihat yanlısı grupların kıtada artan faaliyetinin de ABD'yi bölgede harekete geçiren başka bir neden olduğunu ifade ediyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.