ABD'den Kuzey Kore'ye askeri provokasyon uyarısı

ABD'den Kuzey Kore'ye askeri provokasyon uyarısı

ABD’nin Kuzey Kore Özel Temsilcisi Stephen Biegun, Pyongyang yönetimi ile müzakere masasına oturma çağrısında bulundu.

ABD’nin Kuzey Kore Özel Temsilcisi Stephen Biegun, Pyongyang’ın nükleer müzakerelerin yeniden başlatılması yönündeki talebini ‘düşmanca ve negatif’ olarak niteleyerek müzakere masasına oturma çağrısı yaptı.

Resmi görüşmelerde bulunmak üzere Güney Kore'nin başkenti Seul'ü ziyaret eden Biegun son zamanlarda Kuzey Koreli yetkililer tarafından yapılan açıklamalara değinerek “Ne yazık ki ABD, Güney Kore, Japonya ve Avrupa'daki dostlarına yönelik bu ifadeler düşmanca, negatif ve çok gereksiz. Bu noktada açıkçası ABD için bir mühlet söz konusu değil” dedi.

Kuzey Kore son olarak nükleer silahlardan arınma anlaşması için ABD’ye yıl sonuna kadar süre vermişti.

Kuzey Kore’nin büyük çapta bir askeri provokasyonda bulunmasının kalıcı barışa ulaşma çabalarına zarar vereceğini dile getiren Biegun, Pyongyang'ın Kuzey Kore'nin birkaç gün önce yaptığı füze denemesine dikkat çekti.

Biegun ayrıca “İşimizi yapma zamanı geldi. Şu işi bitirelim. Biz buradayız ve bize nasıl ulaşabileceğinizi biliyorsunuz” diyerek müzakere kapısını da açık bıraktı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.