ABD'den Rusya’ya mesaj: Litvanya’ya asker sevkiyatı

ABD'den Rusya’ya mesaj: Litvanya’ya asker sevkiyatı

Rusya’nın Kırım’ı 2014 yılında ilhak etmesinin ardından ABD Litvanya’ya 6 aylık görev için 500 asker gönderiyor.

Rusya’nın Kırım’ı 2014 yılında ilhak etmesinin ardından ABD Baltıklara ilk kez asker gönderiyor. ABD yönetimi 6 aylık görev için 500 askeri Litvanya’ya yolluyor. Askerler Ekim ortasında göreve başlayacak. Bu görevlendirme ABD-Baltık ülkeleri ilişkilerini teminat altına almayı hedefliyor.

Bu adım ABD tarafından Rusya'ya gönderilmiş mesaj olarak yorumlanıyor. Litvanya Savunma Bakanı Raimondas Karoblis “Mesaj şu: Amerikan güçleri ne zaman ve nerede ihtiyaç duyulursa gelebilir” dedi.

Litvanya Savunma Bakanı ABD askerlerinin beraberlerinde tank ve saldırılara dayanıklı araçlar da getireceğini bildirdi.

ABD yönetimi Rusya’nın nüfuzunu genişletmesine karşı Avrupa’ya yatırım yapıyor. Bunlar arasında asker eğitimi, üslerin modernizasyonu ve ABD teçhizatının depolanması gibi unsurlar yer alıyor.

Moskova ise Polonya veya herhangi bir Baltık ülkesini işgal etmek gibi bir niyetinin olmadığını belirterek NATO’yu Rusya’nın sınırlarına yakın bölgelere asker konuşlandırarak Avrupa’da istikrarsızlığa yol açmakla suçluyor.

Rusya’nın Kırım’ı ilhakından bu yana İngiltere, Kanada, Fransa ve Almanya’dan askerler Polonya, Litvanya, Letonya ve Estonya’ya sırayla görev yapıyor.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.