ABD'den Rusya'ya "Navalny" yaptırımı

ABD'den Rusya'ya "Navalny" yaptırımı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Aleksey Navalnıy’ın zehirlenmesine ilişkin şüpheleri üzerine çeken Rusya Federasyonu’na yaptırım uygulamaya devam ediyor.

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından Rus muhalif Aleksey Navalnıy’ın zehirlenmesine tepki olarak Rusya’ya yönelik ihracat kısıtlamalarını genişleteceğini duyuruldu. Bakanlık, Rus hükumetinin sınırlarının içindeki ve dışındaki muhaliflere karşı “sinir gazı” kullanarak Kimyasal Silahlar Sözleşmesi kapsamındaki taahhütlerini açıkça ihlal ettiği, hem kendi vatandaşlarını hem de diğer ülkelerin vatandaşlarını ölümcül riske attığını bildirdi.

ABD'den Rusya'ya ihracat yaptırımı

Söz konusu açıklamada, ABD Bakanlığının Rusya’nın kimyasal silah faaliyetlerinde kullanılabilecek hassas ABD teknolojilerine erişimini engellemeye kararlı olduğu vurgulandı. Böylece Rusya’ya karşı ihracat kısıtlamalarının genişleteceği aktarılarak, Mart 2018’de eski Rus askeri istihbarat subayı Sergei Skripal ve kızının İngiltere’de sinir gazıyla zehirlenmesi üzerine uygulanan yaptırımların sıkılaştırılacağı kaydedildi.

ABD'den Rusya'ya yaptırım kararları

Daha önce de yaptırım kararı alan ABD yönetimi, 2 Mart’ta Rus muhalif Aleksey Navalnıy’ın zehirlenmesine ilişkin olarak 7 Rus yetkiliye yaptırım uygulama kararı aldı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.