Muhalif Navalny'nin ekibi Kırım'ı Rus toprağı olarak gösterdi

Muhalif Navalny'nin ekibi Kırım'ı Rus toprağı olarak gösterdi

Rusya’da hapis cezasına çarptırılan muhalif siyasetçi Aleksey Navalny’ın ekibi, Kırım’ı Rus toprağı olarak gösteren harita yayımladı.

Zehirlenmesinden sonra tedavi gördüğü Almanya’dan Rusya’ya döner dönmez tutuklanan ve hapis cezasına çarptırılan Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalny’ın ekibi bir skandala imza attı. “Navalny’a Özgürlük” adı altında açılan sitede yayımlanan haritada, 7 yıldır Rusya’nın işgali altında bulunan Kırım’ı Rus toprağı olarak gösterdi.

Navalny'nin taraftarları, Kırım'ı Rus toprağı olarak gösterdi

haritakirim.jpg

Söz konusu resimde, Navalny’nin serbest bırakılması için Rusya’da yapılacak protestolara katılması beklenen kişi sayısı gösteriliyor.

KTMM Başkanı Refat Çubarov, haritanın düzeltilmesini istedi

Olayın ardından, Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Navalny’ın Bölge Seçim Merkezleri Ağının yöneticisi Leonid Volkov ile irtibata geçerek haritanın düzeltilmesini istedi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Çubarov, “Leonid Volkov ile yaptığım görüşme sırasında böyle bir eylemin kabul edilemez olduğunu anlattım ve haritada Kırım Yarımadası’nı Rusya Federasyonu sınırlarından çıkararak Rusya Federasyonu’nun sınırlarını Ukrayna’nın uluslararası kabul görmüş sınırlarına uygun hale getirmeyi teklif ettim . Bay Volkov bana önerdiğim düzeltmenin imkansız olduğunu söyledi.” ifadelerini kullandı.

"Evinizde adalet istiyorsanız başkasının evini yağmalamayın"

Çubarov, Volkov’un öne sürdüğü gerekçeleri paylaşmayacağını kaydederek, “Putin şüphesiz katil ve hayduttur! Bu durumda Kırım’a haydutça yaptığı istilada ve yarımadanın işgalinde Putin’i destekleyenler ne oluyor? Kimseye nutuk çekmek istemiyorum, yalnızca şunu söylemekle yetineceğim: Evinizde adalet istiyorsanız, başkasının evini yağmalamayı bırakın.” dedi.

Rus muhalif Aleksey Navalny'nin Kırım tutumu

Kırım’ın Rusya tarafından işgal edilmesinden sonra Ekim 2014’te Navalny, tüm uluslararası normlar ihlal edilerek ilhak edilse de Kırım’ın Rusya’ya ait olduğunu ve Ukrayna’ya geri dönmeyeceğini ileri sürerek, “Kırım, salamlı sandviç mi ki, onu ona-buna geri verelim” ifadesini kullanmıştı.

Navalny’ın Kırım’ın işgali ile ilgili daha önce yaptığı skandal açıklamayı değerlendiren Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmıtro Kuleba, “Ukrayna çıkarları açısından Aleksey Navalny’dan büyük beklentilerde bulunmamalıyız. Sandviçi ısırılmamış, taze bir şekilde iade etmek zorunda kalacaklarından eminim. Bu konuda bir yanılgı olmasın.” şeklinde konuşmuştu.

Kuleba, Rus muhalif lider Navalny’ın Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin’in düşmanı olduğu için Ukrayna’nın ona destek verdiğini belirterek, “düşmanımın düşmanı dostumdur” tabirini kullanmıştı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.