Peskov: Türkiye, Rusya'nın Kırım'daki pozisyonunun doğru olduğunu anlayacak

Peskov: Türkiye, Rusya'nın Kırım'daki pozisyonunun doğru olduğunu anlayacak

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Türkiye, Rusya'nın Kırım'daki pozisyonunun doğru ve haklı olduğunu er ya da geç anlayacaktır" dedi.

Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov, "Türkiye, Rusya'nın Kırım'daki pozisyonunun doğru ve haklı olduğunu er ya da geç anlayacaktır" dedi.

Peskov gazetecilere verdiği demeçte, Kırım'ın ilhakının "Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmazlıklarla ilgili olmayan bir mesele olduğunu" dile getirdi.

'Kırım konusundaki fikir ayrılığı ikili ilişkileri etkilemiyor'

"Türkiye’nin Kırım konusundaki tutumunu kabul etmiyoruz, ancak sabırla tutumumuzu açıklamaya devam ediyoruz" ifadelerini kullanan sözcü, Moskova ve Ankara'nın Kırım konusundaki fikir ayrılığının ortak ilişkileri etkilemediğine dikkat çekti.

Türkiye'nin, Rusya Federasyonu'nun çok önemli bir stratejik ortağı olduğunu ifade eden Peskov, ayrıca iki ülkenin "Azerbaycan'da tarafların ateşkese bağlılığı ve üçlü belge kapsamında üstlendiği yükümlülükleri izleyen merkez çerçevesinde Ankara ile yakın işbirliğine devam ettiğini" belirtti.

Ankara Rusya'nın Kırım'daki pozisyonunu tanımadığını belirtmiş, Türkiye Dışişleri Bakanlığı da Kırım'ın Rusya Federasyonu tarafından uluslararası hukuka aykırı şekilde ilhak edildiğini duyurmuştu.

'Türkiye ve Rusya liderleri her zaman bir uzlaşma bulmayı başardı'

Öte yandan Peskov, Ankara ve Kremlin'in Suriye konusunda da "çok aktif bir işbirliği içinde" olduğuna değindi.

"Suriye'deki zor anlara rağmen, hem Rusya hem de Türkiye devlet başkanları her zaman bir uzlaşma bulmayı başardılar" diyen Kremlin yetkilisi, "Ortaklarımızın zor durumlarda bile uzlaşmaya varma yönündeki siyasi iradesini övüyoruz" şeklinde konuştu.

Sözcü, Rusya ile Türkiye'nin "geniş bir ticari-ekonomik ilişkiler" yelpazesine sahip olduğuna da dikkat çekti.

Kırım'ın ilhakı

Rusya, Kırım ve Sivastopol'ü 2014'te yasa dışı ilhak etmişti. Kırım Tatar Türkleri arasında potansiyel tehlike görülenler hapse atılmış ve yarımadaya girişi yasaklanmıştı.

Kırım Tatar Türk halkının lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Kırım Tatar Türklerinin iradesini temsil eden Kırım Tatar Milli Meclisi'nin Başkanı Refat Çubarov'aya yarımadaya giriş yasağı konulmuştu.

Kaynak: Euronews

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.