Kırımoğlu: Rusya cenazemin bile Kırım'a girişini engellemek istiyor

Kırımoğlu: Rusya cenazemin bile Kırım'a girişini engellemek istiyor

Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rusya tarafından Kırım’a giriş yasağının uzatılmasını değerlendirdi.

Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rus yönetiminin, Kırım’a giriş yasağını 15 yıl daha uzatması ile ilgili değerlendirmede bulundu. Konu ile ilgili Krım.Realii’ye konuşan Kırımoğlu, “Yasağın uzatıldığından haberim yoktu.” diye kaydetti.

Kırımoğlu: Daha önce tarih belirtilmiyordu

2014 yılında kendisine 5 yıllık giriş yasağının ibraz edildiğini ve daha sonra 2019 yılında yaptırım listesine dahil edildiğini anlatan Kırımoğlu, “Daha önce tarih belirtilmiyordu. Şimdi ise sözde davada geçen belgelerden yasağın 5 Mart 2019 tarihinde 15 yıl daha uzatıldığını öğrendik.” şeklinde konuştu.

Yaşı göz önünde bulundurulduğunda yasağın hiçbir öneminin olmadığını belirten Kırım Tatar halkının milli lideri, “2034 yılında artık bu dünyada olmayacağım; aynı şekilde işgal de olmayacak. Öldüğümde cenazemin bile Kırım’a girişini engellemek istiyorlar. Sovyetler döneminde bu uygulama sık sık kullanılırdı.” ifadeleri kullandı.

Giriş yasağı 2034 yılına kadar uzatıldı

Daha önce Rusya’nın, Kırım Tatar halkının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun Kırım’a giriş yasağını uzattığını öğrenildiğini bildirildi. Avukat Nikolay Polozov yaptığı açıklamada, Kırımoğlu’na yönelik giriş yasağının 5 Mart 2034 tarihine kadar uzatıldığını duyurdu.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.