ABD'den Somali'de Eş Şebab'a hava saldırısı

ABD'den Somali'de Eş Şebab'a hava saldırısı

ABD savaş uçaklarının Somali'de Eş Şebab'ı hedef alan bir hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

ABD Somali'de hava saldırılarını sürdürüyor.

Son olarak Somali'nin güney kesimi ABD saldırısının hedefi oldu.

ABD'nin Afrika Komutanlığı (AFRICOM) tarafından yapılan açıklamaya göre, hava saldırısı Somali'nin güneyindeki Aşağı Cuba bölgesindeki Labakus yerleşimi yakınlarında 17 Temmuz tarihinde düzenlendi.

Saldırının, Eş Şebab'ın bölgede Mogadişu hükümeti güçlerine yönelik saldırılarına karşılık olarak gerçekleştirildiği bildirildi.

AFRICOM, saldırıda 2 Eş Şebab mensubunun yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Eş Şebab bölgede Kenya ordusuna ve Mogadişu yönetimi güçlerine ait askeri üslere baskınlar düzenlemişti.

ABD son olarak 3 Haziran tarihinde Aşağı Cuba bölgesinde bir hava saldırısı düzenlemişti. 17 Temmuz'daki saldırı yaklaşık 1.5 ay aradan sonra Somali'de düzenlenen ilk hava saldırısı oldu.

Amerikan ordusu, 2021 yılının Ocak ayında, 14 yıldır varlık gösterdiği Somali'den tamamen çekilmişti. Ancak söz konusu karar kısa sürdü.

ABD, Mogadişu yönetiminin yeni cumhurbaşkanı olarak Hasan Şeyh Mahmud'un seçilmesinden saatler sonra, ülkeye yeniden asker gönderme kararı aldı.

Amerikan güçlerinin Somali'deki saldırılarını yeniden sıklaştıracağı ifade ediliyor. ABD'nin ülkedeki hava saldırılarında ciddi sivil kayıplarının yaşandığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.