ABD'den 'Türkiye'nin LGBT karşıtı söylemlerine' kınama

ABD'den 'Türkiye'nin LGBT karşıtı söylemlerine' kınama

Amerika Birleşik Devletleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "LGBT hareketinin ülkenin değerleriyle bağdaşmadığını" ifade etmesini ve cinsel azınlıklara karşı bu tür söylemlerde bulunmasını kınadı.

Amerika Birleşik Devletleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "LGBT hareketinin ülkenin değerleriyle bağdaşmadığını" ifade etmesini ve "cinsel azınlıklara karşı bu tür söylemlerde bulunmasını" kınadı.

Euronews'in aktardığı habere göre ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Boğaziçi Üniversitesine" yapılan yeni rektör atanmasına karşı başlatılan barışçıl protestoları yakından takip ettiklerini belirterek, "öğrencilerin ve diğer göstericilerin tutuklanmasından endişe duyuyoruz" diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi'nde devam eden protestolar hakkında konuşan Erdoğan, "LGBT, yok öyle bir şey. Bu ülke millidir, manevidir ve bu değerlerle geleceğe yürümektedir" ifadelerini kullanmıştı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde, yeni rektör Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanmasının ardından başlayan protestolarda, LGBT kulüplerine mensup öğrencilerin İslami değerleri tahkir etmesi sonucu gerilim yükselmişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.