ABD'den Türkiye'ye: YPG'yi korumaya devam edeceğiz

ABD'den Türkiye'ye: YPG'yi korumaya devam edeceğiz

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye ile güvenli bölge konusunda henüz bir anlaşma sağlanamadığını bildirdi.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye ile güvenli bölge konusunda henüz bir anlaşma sağlanamadığını bildirirken çoğunluğunu PKK'nın Suriye kolu YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ni (SDG) işaret ederek "IŞİD’e karşı bizimle savaşanları korumaya devam edeceğiz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye'de güvenli bölge ve IŞİD'le mücadele hakkında açıklamalarda bulundu.

IŞİD'in Suriye ve Irak'ta hala bir tehdit olduğunu belirten Jeffrey, SDG'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda örgüt kalıntılarıyla mücadele ettiğini söyledi. Jeffrey, güvenli bölge konusunda Türkiye ile müzakerelerin sürdüğü bilgisini verdi.

Erbil'de Türk konsolosluğu çalışanının hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili konuşan Jeffrey, Türkiye hakkında "Bir yandan da PKK ile ilgili endişeler var. Henüz güvenli bölge konusunda anlaşmaya varmadık. Temaslarımız sürüyor. Kaygıları dengelemeye çalışıyoruz" dedi.

Jeffrey, "IŞİD unsurları, Esad rejiminin kontrol edemediği Fırat’ın güneyinde ve ayrıca İdlib’de halen çok aktifler. İdlib, sadece IŞİD değil genel olarak terör açısından büyük endişe yaratıyor" ifadelerini kullandı.

Jeffrey, 22 Temmuz'da güvenli bölge oluşturulması konusunda görüşmeler yürütmek amacıyla Türkiye'ye gelmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "ABD'nin getirdiği yeni öneriler bizi tatmin eder düzeyde değil. Bunu açıkça söylememiz lazım. Burada adeta Menbiç gibi bir oyalama sürecine gitmek istedikleri izlenimini ediniyoruz" tepkisini göstermişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.