ABD'den ümidi kesen YPG Rusya ve Esed rejiminden yardım istiyor

ABD'den ümidi kesen YPG Rusya ve Esed rejiminden yardım istiyor

ABD'nin Suriye'den askeri birliklerini çekmeye başlamasının ardından ülkenin kuzeyinde bulunan YPG/PKK Moskova ve Esed rejiminden yardım istiyor.

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon hazırlıklarının sürdüğü dönemde, Rusya ve Esed rejimlerinin bölgeye asker göndermesi çağrısı yapılıyor.

Bu kapsamda geçtiğimiz hafta Suriye'nin kuzeyinden Moskova'ya giden heyet yakın zamanda tekrar bu ülkeyi ziyaret edecek.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüşen heyette yer alan YPG yetkilisi "Türkiye'nin saldırısını geri püskürtmek için farklı seçenekleri tartışıyoruz. Yardım için Rusya, Fransa ve Avrupa Birliği ülkeleriyle iletişime geçtik. Bu bölgede sınırları korumak Suriye yönetiminin sorumluluğunda" diye konuştu.

YPG/PKK, ayrıca Batılı ülkeleri ABD'nin yaklaşık 2 bin askerinin çekilmesinin ardından Suriye'nin kuzey ve doğusunda oluşacak boşluğu doldurmaya ikna etmeye çalışıyor.

YPG'nin Suriye konumu

ABD, Ankara'nın itirazlarına rağmen Fırat'ın doğusunun büyük bölümünü kontrol eden YPG/PKK ile birlikte hareket ediyor.

Petrol, su ve tarım arazisi bakımından verimli bölge, Suriye'nin yeniden yapılanmasında önemli yerlerden biri olarak görülüyor.

Ülkede IŞİD tehdidinin devam ettiği uyarısı yapan YPG, bölgedeki hapishanelerde bulunan örgüt üyelerini kaçarak tekrar saldırılara başlayabileceği uyarısı yapıyor.

Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri ise Fırat'ın doğusunda YPG kontrolündeki Menbiç'e doğru ilerleyişini sürdürüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.