YPG: IŞİD mahkumlarını daha fazla tutamayabiliriz

YPG: IŞİD mahkumlarını daha fazla tutamayabiliriz

YPG/PKK, ABD'nin askerlerini Suriye'den çekmesi halinde 'hapishanelerde bulunan binlerce IŞİD'liyi daha fazla tutamayabileceğini' bildirdi.

YPG liderlerinden İlham Ahmed, "ABD'nin çekilmesinin ardından eğer bölgede işler kontrolden çıkarsa, IŞİD'lileri hapishanelerimizde daha fazla tutamayabiliriz" dedi. Ahmed bu açıklamayı, Paris'te Fransız yetkililerle gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından yaptı.

YPG/PKK liderleri, ABD'nin Suriye'den çekilmesi durumunda Fransa'yı daha aktif bir rol oynaması için ikna etmeye çalışıyor. Paris'te toplanan YPG'liler, bundan sonraki aşamada ne olacağını görüşüyor.

Fransa'nın Suriye-Irak sınırında 1000'e yakın askeri var.

Fransa yetkilileri, Trump'ın kararının ardından askerlerini Suriye'den çekmeyeceklerini duyurmuş, IŞİD'le mücadele eden sahadaki ortaklarının güvenliğinden endişe ettiklerini söylemişlerdi.

NYT: YPG, 3 binden fazla IŞİD'linin salıverilmesini görüşüyor

Amerikan New York Times gazetesi de Perşembe günü yayımladığı haberinde "YPG'nin, ABD'nin çekilmesine karşılık olarak kontrolü altındaki 7 hapishanede tuttuğu yaklaşık 3200 IŞİD'liyi salıvermeyi görüştüğü" iddiasına yer vermişti.

Gazetenin ulaştığı IŞİD'e karşı oluşturulan uluslararası koalisyon için çalışan Batılı bir diplomat da, bu tartışmaları doğrulamış, "Böyle bir durumda en iyisi Esed rejiminin IŞİD'lileri kendi gözetimi altına alması olur" demişti.

YPG/PKK, Suriye'de geniş bir bölgeyi Amerikan savaş uçaklarının ve özel kuvvetlerinin desteğiyle IŞİD'den geri almıştı. YPG/PKK, Suriye'nin yaklaşık 4'te birini kontrol ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum