ABD'den Usame bin Ladin'in oğlunun başına 1 milyon dolar ödül

ABD'den Usame bin Ladin'in oğlunun başına 1 milyon dolar ödül

ABD, 2011'de öldürdüğü El Kaide lideri Usame bin Ladin'in oğlu Hamza bin Ladin ile ilgili paylaşılacak istihbarata bir milyon dolar ödül verileceğini açıkladı.

ABD, 2011 yılında Pakistan'da düzenlediği operasyonla öldürdüğü El Kaide lideri Usame bin Ladin'in oğlu Hamza bin Ladin'in yeriyle ilgili verilecek bilgi karşılığı 1 milyon dolar ödeyecek.

Ödülü koyan ABD Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, Hamza bin Ladin'in El Kaide içinde yeni bir lider olarak "ortaya çıktığı" belirtildi.

Hamza Bin Ladin hakkında az şey biliniyor

Bakanlık adına açıklamayı yapan Michael Evanoff, "cihadın veliaht prensi" olarak da anılan Hamza bin Ladin hakkında "Muhtemelen Afganistan - Pakistan sınırında olduğunu düşünüyoruz. İran'a geçebilir. Ama aslında her yerde olabilir. Güney Asya da dahil" dedi.

30 yaşında olduğu düşünülen Hamza Bin Ladin'in İran'da annesi ile birlikte yıllarını geçirdiği ve evliliğini de burada yaptığına inanılıyor. Ancak bazı diğer raporlara göre, Pakistan, Afganistan veya Suriye'de de olabilir.

Usame bin Ladin'in ölümünden sonra hayattaki üç eşi ve çocuklarının Suudi Arabistan'a dönmesine izin verilmişti. Hamza bin Ladin'in şu anda İran'da rejim tarafından ev hapsinde tutulduğu öne sürülüyor. İddiaya göre Tahran, Bin Ladin'i, El Kaide'nin İran'a saldırmasını engellemek için elinde tutuyor. İran'ın Bin Ladin'i aynı zamanda Suudi Arabistan'a karşı bir baskı unsuru olarak kullandığı iddia ediliyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.