Pakistan'dan Bin Ladin itirafı: 'Usame'nin öldürülmesini sağlayan bilgiyi ABD'ye biz verdik'

Pakistan'dan Bin Ladin itirafı: 'Usame'nin öldürülmesini sağlayan bilgiyi ABD'ye biz verdik'

Pakistan Başbakanı İmran Han, ülkesinin eski El Kaide lideri Usame bin Ladin'in bulunması için CIA'ye yardım ettiğini açıkladı.

Washington'a ilk kez ziyarette bulunan Pakistan Başbakanı İmran Han, ülkesinin eski El Kaide lideri Usame bin Ladin'in bulunması için CIA'ye yardım ettiğini açıkladı.

Üç günlük resmi ziyareti için ABD'de bulunan Han Amerikan Fox News'e verdiği mülakatta, "Bin Ladin'in bulunmasını sağlayan ilk bilgiyi Pakistan'ın ana istihbarat teşkilatı ISI vermişti. Eğer CIA'ye sorarsanız, telefon görüşmelerini takip eden ISI sayesinde Bin Ladin'in konumunun belirlendiğini size söyleyecektir" dedi.

Pakistan bugüne kadar El Kaide lideri hakkında ABD'ye istihbarat paylaşımında bulunmadığını ileri sürüyordu. Usame bin Ladin 2 Mayıs 2011'de Pakistan'ın Abbotabad kentinde ABD komandolarının baskınıyla öldürülmüştü.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.