El Kaide'nin eski lideri Usame bin Ladin'i öldüren askerden itiraf

El Kaide'nin eski lideri Usame bin Ladin'i öldüren askerden itiraf

El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin'i öldüren ABD donanmasından emekli deniz subayı Robert O'Neill, bunun hayatında yaptığı en kötü şey olduğunu söyledi

2011 yılı Mayıs ayında Pakistan'da düzenlenen operasyonda El Kaide liderini öldüren ABD'nin seçkin askeri timinden olan O'Neill, radikal ideolojilerle savaşmanın yolunun, bir şiddet döngüsünden ziyade eğitim yoluyla olması gerektiğine inandığını söyledi. 

New York ve Washington'da düzenlenen 11 Eylül saldırılarının 17. yıl dönümünde ITV kanalında yayınlanan 'Günaydın İngiltere' adlı programa katılarak açıklamalarda bulunan 42 yaşındaki emekli subay, operasyon sırasında Bin Ladin'in iki yaşındaki oğlunu, babasının cesedinin yanında gördükten sonra bunun farkına vardığını söyledi.

ta1-001.jpg

Robert O'Neill

O’Neill, "Ben de bir babayım ve bu zavallı çocuğun bununla hiçbir ilgisi olmadığını düşünüyorum. Bunun bitmediğini fark ettim ve kimsenin böyle şeyler yaşamamasını umuyorum. Bu savaşı mermi ve bombalarla değil, eğitimle kazanabiliriz. Ortada güvenliğimizi zayıflatan bir ideoloji var" açıklamasında bulundu. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.