ABD'den Venezuela Dışişleri Bakanı'na yaptırım kararı

ABD'den Venezuela Dışişleri Bakanı'na yaptırım kararı

ABD yönetimi Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Alberto Arreaza'yı yaptırım listesine aldı.

ABD Hazine Bakanlığı, Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Alberto Arreaza'yı yaptırım listesine aldığını açıkladı. Açıklamada Washington’ın Nicolas Maduro hükümetindeki ve Maduro adına diplomasi yürüten kişilerin, yolsuzluk suçlamasıyla peşinde olacağı belirtildi.

Yeni yaptırımlarla, ABD vatandaşlarının veya ABD yasalarına tabi kuruluşların söz konusu şahıslarla herhangi bir ticari ilişkide bulunmaları da yasaklandı. Açıklamada, yaptırımların bu aşamada kalıcı olmadığı ve Venezuela hükümetinin tutumunu olumlu yönde değiştirmesi amaçlı olduğu kaydedildi.

Dışişleri Bakanı Arreaza ile birlikte Venezuela Temyiz Mahkemesi yargıcı Carol Bealexis Padilla de Arretureta da yaptırım listesine alındı.

Jorge Arreaza, ABD’nin muhalefet lideri Juan Guaido’yu Venezuela’nın meşru lideri olarak tanımasından bu yana New York’ta bulunan Birleşmiş Milletler merkezi nedeniyle ABD’yi sık sık ziyaret ediyor. Yaptırımların, Arreaza’yı ABD’ye girmekten alıkoyup koymayacağı ise henüz kesinlik kazanmadı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.