Guaido'dan ABD'nin Venezuela'ya yaptırım kararına destek

Guaido'dan ABD'nin Venezuela'ya yaptırım kararına destek

ABD'nin Venezuela Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bankası'na (BANDES) yönelik yaptırım kararı almasına destek veren Juan Guaido, "Anayasamıza uymayan ne varsa sonuçlarını görecek." dedi.

Venezuela'da kendisini geçici devlet başkanı ilan eden ve başta ABD olmak üzere birçok ülkenin kendisini resmi olarak tanıdığı Juan Guaido, ABD'nin Venezuela Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bankası'na (BANDES) karşı aldığı yaptırım kararına destek verdi.

Sosyal medya hesabından ABD Hazine Bakanlığının BANDES ile Uruguay ve Bolivya’daki iştirak bankalarına yönelik yaptırımları ilan ettiği açıklamayı paylaşan Guaido, "Venezuela halkı için icraatı olmayanların kardeşlerimizi rehin almasına ve bizim mallarımızı çalmaya devam etmesine müsaade etmeyeceğiz. Anayasamıza uymayan ne varsa sonuçlarını görecek." ifadesini kullandı.

Guaido’ya her türlü desteği veren ABD, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’yu sıkıştırmak için sık sık aldığı yaptırım kararlarına dün BANDES’e yönelik yaptırımlarla yenisini eklemişti.

ABD yönetimi son yaptırımları, Guaido’nun Özel Kalem Müdürü Roberto Marrero’nun iki gün önce "Terörizm ve şiddeti teşvik" gibi suçlamalarla gözaltına alınmasına misilleme olarak uygulamaya koymuştu.

Bu arada Guaido, "Özgürlük Operasyonu" adlı son eylem planı çerçevesinde Venezüella’nın eyaletlerine yapacağı ziyaretlere Anzoategui eyaleti ile başladı ve eyalete bağlı Anaca kentinde taraftarları ile bir araya geldi.

Guaido, burada yaptığı konuşmada yine sokak gösterilerine devam edeceklerini ve devlet başkanlığı sarayı Miraflores’e yürüyeceklerini yineledi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.