Rusya'dan ABD'ye Venezuela suçlaması: Ülkeyi bölüyorlar

Rusya'dan ABD'ye Venezuela suçlaması: Ülkeyi bölüyorlar

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, ABD'nin Venezuela'da bilerek kaosu kışkırtacak eylemlerde bulunduğunu ve ülkeyi bölmeye çalıştığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Venezuela'da bilerek kaosu kışkırtacak eylemlerde bulunduğunu ve ülkeyi bölmeye çalıştığını söyledi.

Haftalık basın toplantısında konuşan Zaharova, "Durumu istikrarsızlaştırmaya, finans, petrol, altın işleme sektörlerine yaptırım uygulamaya, toplumu ve orduyu bölmeye yönelik birbirini izleyen eylemlere, şiddet yoluyla insani yardım gönderme girişimlerine, sabotajlara ve ülkenin enerji sistemine yapılan saldırı gibi eylemlere tanıklık ediyoruz" dedi.

Tüm bunların bilinçli olarak kaosu kışkırtma, ülkeyi bölme girişimi olduğunu vurgulayan Zaharova, bunun sonucunda kimsenin kazanan taraf olamayacağının altını çizdi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ülkedeki tek meşru iktidarın Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümeti olduğunu, muhalif lider Juan Guaido'nun gerçek bir iktidara sahip olmadığını kaydetti.

"Rus askerler bölgedeki güç dengesini değiştirmiyor"

Rus askeri uzmanların Venezuela'daki varlığının Moskova ve Caracas'ın imzaladığı hükümetlerarası anlaşmaya dayandığını söyleyen Zaharova, Rusya'nın hiçbir ihlalde bulunmadığını ifade etti.

Zaharova, Rusya'nın bölgedeki güç dengelerini değiştirmediğini ve ABD'nin aksine kimseyi tehdit etmediğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.