Lavrov: ABD Venezuela'da darbe teşebbüsünde bulundu

Lavrov: ABD Venezuela'da darbe teşebbüsünde bulundu

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un ABD'li mevkidaşı Pompeo ile yaptığı telefon görüşmesinde ABD'nin Venezuela'da darbe girişiminde bulunduğunu ifade ettiği bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefon görüşmesinde ABD’nin Venezuela’da darbe teşebbüsünde bulunduğunu söyledi.

Rus Bakan ayrıca, ABD’nin bu darbe denemesinin Birleşmiş Milletler sözleşmesine aykırı olduğunu savundu.

Diğer yandan ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ise, pazartesi erken saatlerde Rus mevkidaşını arayarak Rusya’yı “yapıcı olmayan bir davranış” ile Venezuela lideri Nicolas Maduro’yu ve hükümetini desteklemekle suçladı.

Lavrov daha önce de, Amerikalı mevkidaşı Pompeo ile telefon görüşmesi yaparak Washington'un Venezuela'ya yönelik "açık müdahalesini" kınamıştı.

Yazılı açıklama yapan Rus Dışişleri Bakanlığı, Lavrov'un "Yıkıcı provokasyon ve dış müdahaleler, riyakarca öne sürülen insani yardım bahanesiyle bile olsa, demokratik süreçle bağdaşmamaktadır." dediğini belirtmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.