Venezuela'da elektrik kesintisi: Guaido halkı sokaklara çağırdı

Venezuela'da elektrik kesintisi: Guaido halkı sokaklara çağırdı

Venezuela muhalefeti ülkedeki elektrik kesintileri nedeniyle "alarm durumu" ilan etti.Muhalif lider Juan Guaido halkı protesto için sokaklara çağırdı.

Siyasi ve ekonomik kriz ile mücadele eden Venezuela'da altıncı gününe giren elektrik kesintileri nedeniyle milyonlarca kişi yiyecek ve su sıkıntısı yaşarken, başkanlığını, kendini geçici devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido'nun yaptığı ve muhaliflerin kontrolündeki Ulusal Meclis "alarm durumu" kararı aldı.

Ulusal Meclis'te konuşan Guaido, "Venezuela'da hiçbir şey normal değil. Bu trajedinin normal kabul edilmesine müsaade etmeyeceğiz, bu nedenle alarm durumu ilan etmek için bir önergeye ihtiyacımız var” dedi.

Guaido'nun uluslararası yardımın ülkeye ulaşmasını sağlayacak "alarm durumu" çağrısı, parlamentoda kabul edildi ancak muhaliflerin kontrolündeki Ulusal Meclis'in yaptırım gücü bulunmuyor. Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise ülkeye yardım girişini engelleyen ordu ve güvenlik güçlerinin kontrolünü elinde bulunduruyor.

Guaido ayrıca elektrik kesintilerini protesto etmek için Salı günü için büyük bir protesto gösterisi çağrısında bulundu. Konuşmasında Guaido Salı günü öğleden sonra bütün Venezuela'nın Devlet Başkanı Maduro'ya karşı sokaklarda olmasını istedi.

Perşembe gününden bu yana devam eden elektrik kesintileri ülkede halihazırda kısıtlı olan gıda stoğunu, soğutucuların çalışmaması nedeniyle tehlikeye soktu. Sağlık Doktorları isimli sivil toplum kuruluşundan Pazar akşamı yapılan açıklamaya göre ülkede elektrik kesintileri nedeniyle Perşembe gününden bu yana 21 hasta hayatını kaybetti.

Başkent Caracas'a elektrik verilmeye başlansa da ülkenin büyük bir bölümünde kesintilerin devam ettiği bildirildi. Venezuela Devlet Başkanı Maduro elektik kesintilerinin ABD'nin sabotajı olduğunu iddia ediyor. 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.