Venezuela'da muhalefet ve iktidar yanlıları yeniden sokaklarda

Venezuela'da muhalefet ve iktidar yanlıları yeniden sokaklarda

Venezuela'da, kendisini 23 Ocak'ta geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaidó ile Devlet Başkanı Nicolás Maduro'nun çağrıları üzerine karşılıklı gösteriler düzenleniyor.

Venezuela'nın başkenti Caracas'ta Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaidó yanlısı gösteriye binlerce kişi katıldı. Göstericilerden bazıları polisle çatıştı. Polis göstericilere karşı biber gazı kullandı.

Maduro Cumartesi günü Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Asla teslim olmayacağız" demişti.

Hafta içinde önce Guaidó, daha sonra Maduro, destekçilerine Cumartesi günü gösteriler düzenlemeleri çağrısı yapmıştı.

Caracas'ın merkezinde toplanan Maduro'nun destekçileri Başkanlık Sarayı'na yürüdü.

Muhaliflerin kontrolündeki Ulusal Meclis'in başkanı olan Guaidó'yu 50'den fazla ülke Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanıyor. Venezuela ordusu ise Maduro'nun arkasında. Maduro'yu destekleyen ülkeler arasında Rusya, Çin ve Türkiye de var.

Karşılıklı suçlamalar

Venezuela'nın önemli bir bölümünde Perşembe gününden bu yana elektrikler kesik. Caracas yönetimi birçok bölgeye bugün elektrik verilmeye başlandığını açıkladı.

Venezuela hükümeti kesintilerden, ülkenin en büyük hidroelektrik santraline sabotajla zarar veren muhalif güçleri sorumlu tutuyor. Muhalefet ise bu iddiayı reddediyor ve kesintilerin sorumlusunun "beceriksiz" hükümet olduğunu savunuyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.