Venezuela'da Guaido'dan halka 1 Mayıs'ta sokağa çıkma çağrısı

Venezuela'da Guaido'dan halka 1 Mayıs'ta sokağa çıkma çağrısı

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, halkı 1 Mayıs'ta sokağa çıkmaya ve ülke tarihindeki en büyük eylemi gerçekleştirmeye çağırdı.

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, muhalifleri 1 Mayıs’ta tüm ülkede sokağa çıkmaya çağırdı. Karakas'taki yüzlerce destekçisini sokağa çağıran Guaido, "Tüm Venezuela halkını, 1 Mayıs'ta ülkenin tarihinin en büyük gösterisine katılmaya davet ediyoruz" dedi. 

Maduro yönetimini eleştiren Guaido, "Bu gösterinin varış noktası, gücün tecavüzünü tamamen durdurulmasını talep etmektir" ifadelerini kullandı. 

Muhalefetin yeni gösteriyi düzenlemesi için seçilen tarih büyük sembolik öneme sahip. Venezuela’da 1 Mayıs’ta hükümeti desteklemek amacıyla kamu çalışanları ve iktidardaki Venezuela Birleşik Sosyalist Partisi mensupları da sokakta olacak.

Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun meşruiyetini kabul etmeyen ABD başta olmak üzere Batı ve Latin Amerika'dan yaklaşık 50 ülke tarafından desteklenen Guaido, ülkedeki tüm sorunlardan Karakas yönetimini sorumlu tutuyor. 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.