Guaido'dan 'iktidarı ele geçirme operasyonuna hazır olma' çağrısı

Guaido'dan 'iktidarı ele geçirme operasyonuna hazır olma' çağrısı

Kendini devlet başkanı ilan eden Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, halka iktidarı ele geçirme operasyonuna hazır olma çağrısı yaptı.

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido "Özgürlük operasyonuna başlamanın ve iktidar gasbını nihai olarak sonlandırmak için azami baskı uygulamanın vakti geldi" dedi. Guaido, herkesin bu mücadelede kendi rolü olacağını söyledi.

ABD tarafından desteklenen Venezuela muhalefeti, Juan Guiado'nun 16 Mart'ta açıkladığı ve sivil itaatsizlik eylemleri içeren 'Özgürlük Operasyonu' çerçevesinde yeni sokak eylemlerine başlamıştı.

Ulusal Meclis'ten yapılan açıklamada, Guaido tarafından ilan edilen söz konusu eylem planına işaret edilerek "Barışçıl, disiplinli ve organize" bir şekilde "Devlet başkanlığı gasbının bitirilmesi için" 16.00 - 18.00 saatleri arasında Venezuelalılardan otobüs durakları ve trafik ışıklarında toplanarak araç akışını durdurmaları çağrısı yapılmıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.