Guaido'dan Avrupa'ya: Maduro'ya yaptırımları artırın

Guaido'dan Avrupa'ya: Maduro'ya yaptırımları artırın

Venezuela'da Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, Avrupa’ya Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya uygulanan mali yaptırımları sıkılaştırma çağrısında bulundu.

Almanya'nın Caracas Büyükelçisi Daniel Kriener'in ‘ülkenin iç işlerine müdahalede bulunduğu’ gerekçesiyle Venezuela tarafından ‘istenmeyen kişi’ ilan edilerek, ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre verilmesinin ardından, Venezuelalı muhalif lider Juan Guaido, Avrupa’ya Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya uygulanan mali yaptırımları sıkılaştırma çağrısında bulundu.

Alman Der Spiegel dergisine röportaj veren Guaido, Avrupa ülkelerine rejim üzerindeki mali yaptırımları sıkılaştırma çağrısında bulundu. Guaido, “Uluslararası toplumun, rejim muhalifleri ve halkın öldürülmesi için Venezuela fonlarının kötüye kullanılmasını önlemesi gerekir” diyen Guaido, Alman Büyükelçi’nin Caracas’tan sınır dışı edilmesinin Berlin için bir tehdit oluşturduğunu savundu.

Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza, dün Twitter üzerinden Venezuela hükümetinin aldığı kararı paylaşmıştı. Açıklamada, söz konusu karara göre, Almanya'nın Caracas Büyükelçisi Daniel Kriener'in istenmeyen kişi ilan edildiği ve Büyükelçi Kriener'e ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre verildiği kaydedilmişti. Büyükelçi Kriener'in davranışlarının uluslararası ilişkileri düzenleyen esaslarla çeliştiğine vurgu yapılan açıklamada, Venezuela'nın içişlerine sürekli müdahale girişiminde bulunduğuna işaret edilmişti.

Öte yandan, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Maduro’ya yakın 77 üst düzey yetkili ve aileleri için verilen vizelerin iptal edileceğini bildirdi. Pence, Washington’daki Latin Amerikalı iş adamları ile yaptığı görüşmede konuya değinerek, “Bugün Dışişleri Bakanlığı, Nicolas Maduro'ya yakın 77 üst düzey yetkili ve aileleri için verilen vizelerin iptal edileceğini açıkladı. Venezuela'da demokrasi ve özgürlük sağlanana kadar yaşanacak her türlü olaydan Maduro rejimini sorumlu tutmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.