Venezuela: Ülkeden 30 milyar dolardan fazla para çalındı

Venezuela: Ülkeden 30 milyar dolardan fazla para çalındı

Venezuela İletişim Bakanı Rodriguez, son 2 ay içerisinde ülkeden 30 milyar doların üzerinde para çalındığını ve muhaliflerin özel hesaplarına 1 milyar doların üzerinde para transferi yapıldığını ifade etti.

Venezuela İletişim Bakanı Rodriguez, devlet televizyonu VTV'ye açıklamalarda bulunarak son 2 ay içinde ülkeden 30 milyar doların üzerinde para çalındığını, 1 milyar doların üzerindeyse muhaliflerin özel hesaplarına transfer edildiğini belirtti.

Rodriguez’e göre paralar, Venezuela’nın uluslararası bankalardaki hesaplarından 'ülkeye yönelik terör eylemlerinin finanse edilmesi için' muhaliflerin hesaplarına geçirildi ve bu operasyonun başında, kendini yasa dışı yollardan devlet başkanı ilan eden Juan Guaido, muhalif liderlerden Leopold Lopez, Guaido’nun gözaltında bulunan danışmanı Roberto Marrero, Venezuela parlamentosunun ABD’deki temsilcisi Carlos Vecchio gibi isimler yer alıyor.

Rodriguez, “Bu kişiler, Venezela’nın çeşitli bankalarda sahip olduğu varlıkları çalmaya başladı, paralara ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin talimatıyla el konuluyor” dedi.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.