ABD'den Venezuela’ya akaryakıt taşıyan 5 İran tankerine yaptırım

ABD'den Venezuela’ya akaryakıt taşıyan 5 İran tankerine yaptırım

ABD Venezuela’ya akaryakıt taşıyan 5 İran tankerine yaptırım uyguladı.

ABD, Venezuela’ya akaryakıt taşıyan 5 İran tankerinin kaptanlarını yaptırımlar listesine aldığını duyururken, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro rejimi üzerindeki baskıyı arttırmaya devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ülkesi tarafından alınan yaptırım kararıyla söz konusu kaptanların varlıklarına el konulacağını bildirdi. Pompeo söz konusu kaptanların isimlerinin ABD Hazine Bakanlığı tarafından kara listeye alınacağını söyledi.

İran, yeni tip koronavirüs salgının yayılmasıyla yakıt krizinin kötüleştiği Venezuela’ya beş petrol tankeri gönderdi. Krakas bu sevkiyatla yaklaşık 1,5 milyon varil petrol tedarik etmiş oldu.

Pompeo’nun açıklamalarına karşılık olarak Twitter hesabından açıklama yapan Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Ariza, yapılan bu davranışın ABD Başkanı Donald Trump’ın ülkesine olan nefretinin kanıtı olduğunu söyledi.

Washington, Nicolas Maduro'yu devirmeye çalışırken, Venezuela ve İran'dan birçok hükümet ve askeri yetkiliye yaptırım uyguluyor.

Karakas, ekonomik çöküşü ABD yaptırımlarına bağlarken, Venezuelalı uzmanlar ve kendini geçici Devlet Başkanı ilan eden Juan Guaido'ya yakın isimler ise yanlış siyasi seçeneklere, yatırım eksikliğine ve yolsuzluğa bağlıyor.

İran, Rusya, Çin ve Küba defalarca Maduro'ya destek verdiğini açıkladı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.