ABD'li üst düzey heyet Libya'da Türkiye karşıtı Hafter ile görüştü

ABD'li üst düzey heyet Libya'da Türkiye karşıtı Hafter ile görüştü

ABD'li üst düzey bir heyet, Libya'da General Halife Hafter ile görüştü.

ABD'li üst düzey bir heyet, Libya'da General Halife Hafter ile görüştü.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 24 Kasım'da gerçekleştirilen görüşmeye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, General Halife Hafter ile yapılan görüşmede, ABD Ortadoğu ve Kuzey Afrika İşleri Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Victoria Coates, ABD'nin Libya Büyükelçisi Richard Norland, ABD Enerji Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Bakan Yardımcısı Vekili Matthew Zais ve USAFRICOM Strateji, Katılım ve Programlar Direktör Yardımcısı Tuğgeneral Steven de Milliano'nun yer aldığı bildirildi.

Açıklama görüşmenin, Libya'daki çatışmalara siyasi çözüm bulunması ve barışın sağlanması amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Görüşme sırasında Libya'daki Rus faaliyetlerinin de ele alındığı kaydedilen açıklamada, "Yetkililer, Rusya'nın Libya halkının canını hiçe sayarak ülkedeki çatışmaları kötüye kullandığına dair endişelerini de dile getirdi" değerlendirmesinde bulunuldu.

Ülke genelinde ateşkesin sağlanması ve bu bağlamda tarafları bölen konularda Trablus merkezli yetkililer öncülüğünde ortak bir zemin oluşturulması gerektiğine işaret eden açıklamada, "ABD, tüm tarafları Libya'da güvenli ve müreffeh bir gelecek inşa etmek adına bu fırsatı değerlendirmeye çağırıyor" denildi.

Halife Hafter güçleri, Libya'nın batısında Trablus merkezli 'Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne yardımlarını sürdüren Türkiye'yi 'işgalci' olarak tanımlıyor.

Halife Hafter'e bağlı 'Libya Ulusal Ordusu' sözcüsü Ahmed el Mismari geçtiğimi dönemde yaptığı açıklamada, Türkiye'ye yönelik tehdit dolu açıklamalarda bulunmuş, Türkiye'nin Libya'yı 'işgal ettiğini' öne sürmüştü.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.