"ABD'nin yaptırımlarına misliyle karşılık veririz"

"ABD'nin yaptırımlarına misliyle karşılık veririz"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ABD’nin yaptırım kararına misliyle karşılık verileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın Türkiye’nin Esed rejimiyle resmi olarak bir görüşme, teması olmadığını belirtti ve ABD’nin yaptırım kararına misliyle karşılık verileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, düzenlediği basın toplantısında Suriye’deki askeri operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Esed rejimiyle bir temas kurulup kurulmadığına ?" ilişkin bir soru üzerine Kalın, "Bizim Esed rejimiyle resmi olarak bir görüşme, temasımız yok." dedi.

ABD’den olası yaptırımlarla ilgili olarak ise Kalın: "Misliyle karşılık veririz. Onların bir çalışması varsa, elbette Türkiye Cumhuriyeti bunu karşılıksız bırakmayacaktır" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın’ın toplantısından satırbaşları:

-"Barış Pınarı Harekatı, birçok oyunu eş zamanlı olarak bozmuştur."

-"Amerika'daki Evanjelik kitlenin PYD/YGP'yi savunur hale gelmesi yakın siyasi tarihin en büyük ironilerinden bir tanesi."

-"Suriye'de ayrılıkçı gündemi olan Marksist, Leninist bir terör örgütünü Teksas'taki Utah'taki bir Evanjelistin savunuyor olması, bunu da oradaki Hristiyanları koruma güdüsüyle yaptığını iddia etmesi gerçekten çok ilginç bir duruma işaret

-"(Münbiç'teki gelişmeler) Orada Amerikan bayrağının yerine Rus bayrağının geçip, PYD/YPG'nin, bir başka gücün kontrolü altında olması kabul edilebilir bir şey değil."

-"(PYD/YPG) Bugüne kadar Amerikan himayesinde, Amerikan bayrağı altında buraları adeta talan eden, kendi kendilerine buraların hükümdarlığını ilan eden örgütler artık bu rahatlığı bulamayacaklardır. Türkiye bu konuda son derece kararlıdır."

-"Yarın Sayın Cumhurbaşkanımızın, ABD Başkan Yardımcısını kabul etmesi planlanmakta. Şu anda bir değişiklik öngörülmüyor."

-"Barış Pınarı Harekatı hedeflerine ulaşana kadar, hız kesmeden devam edecektir."

-"Biz 4 milyona yakın Suriyeli mülteciye ülkemizde ev sahipliği yaparken, yaklaşık 3 milyona yakın Suriyeli'ye de Suriye tarafında yardım ediyoruz. Yani 7 milyona yakın Suriyeli, Türkiye'nin koruması altında bulunuyor. Bu Suriye nüfusunun yaklaşık üçte birine tekabül ediyor. Bunu yapabilen başka bir ülke var mı?"

-"(Suriye) Oradaki demografik yapıyı bozan ne Türkiye'dir ne de Barış Pınarı Harekatıdır. Demografik yapıyı bozan YPG/PYD'nin kendisidir."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.