Erdoğan: Ateşkes ilan edemeyiz, terör örgütü ile masaya oturmayız

Erdoğan: Ateşkes ilan edemeyiz, terör örgütü ile masaya oturmayız

Türkiye’nin Suriye’de başlattığı Barış Pınarı Harekatı devam ederken operasyona ilk başta sessiz kalan Amerikan yönetimi bu defa ateşkes için bastırıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye’de başlatılan Barış Pınarı Harekatı konusunda net konuşarak "Asla ateşkes ilan edemeyiz" dedi. Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın "Ateşkes ilan edin, biz de müzakere için arabuluculuk yapalım." teklifinde bulunduğunu da açıklayarak "Biz terör örgütü ile masaya oturmayız." şeklinde cevap verdiğini bildirdi.

Erdoğan, Azerbaycan'daki temaslarının ardından yurda dönerken uçakta gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi. İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı şu bilgileri verdi: “Barış Pınarı Harekatı'nın bugün 7’nci günündeyiz. Harekat planlandığı gibi başarıyla yürüyor. 4'üncü günde Rasulayn, 5'inci günde Tel Abyad'ı teröristlerden arındırarak buraları güven altına aldık. Bugün itibarıyla yaklaşık 32 kilometrelik derinliğe ulaştık. M4 Karayolu'nu kontrol altına aldık.”

Sahadaki gelişmeleri koordine etmek için ABD ve Rusya ile görüştüklerini belirten Erdoğan şöyle konuştu: "Sayın Trump ile görüştüm. Onun öncesinde Macron ile görüştüm. Sayın Putin ile de görüşeceğim. ABD'nin 'Ateşkes ilan edin, biz de müzakere için ara buluculuk yapalım.' teklifine karşı 'Biz terör örgütü ile masaya oturmayız.' diye cevap verdim.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD/YPG'nin hızla mevzi kaybettiğini belirterek, "Harekatı durdurun diye bize baskı yapıyorlar. Yaptırımlar açıklıyorlar. Bizim hedefimiz belli. Bizim herhangi bir yaptırım konusunda endişemiz yok.” dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.