Lavrov: Türkiye ile rejimin güvenlik işbirliğini destekleyeceğiz

Lavrov: Türkiye ile rejimin güvenlik işbirliğini destekleyeceğiz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova'nın Türk ordusu ve Esed güçlerine yardıma hazır olduğunu belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, sahadaki Türk ordusunun ve Esed güçlerinin nasıl işbirliği yapılacağına karar vermesi gerektiğini belirtti. Lavrov, Rusya’nın iki tarafa da yardıma hazır olduğunu kaydetti.

Esed rejimi ve YPG arasındaki diyaloğun somut adımlara dönüştüğünü vurgulayan Lavrov, ülkesinin rejim ve YPG arasında varılan anlaşmanın uygulanmasını teşvik edeceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Moskova’nın Esed rejimi ile Ankara arasındaki güvenlik işbirliğini de destekleyeceğini kaydetti.

Rusya, Türkiye ordusu ve Esed güçlerinin 1998’deki Adana Mutabakatı’na göre işbirliği yapması gerektiğini belirtiyor. Adana Mutabakatı Suriye’nin PKK’ya barınak sağlamasını engelliyor.

Bu arada Suriye’nin kuzeydoğusunda ABD askerlerinin terk ettiği üslere Suriye askerlerinin konuşlandığı belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, Esed rejimi Dışişleri Bakanı Walid-el Muallim’le Şam’da görüştü. Pedersen’in Şam ziyareti daha önceden planlanmıştı.

Erdoğan Moskova’ya gidiyor

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ekim ayının sonunda görüşmelerde bulunmak için Rusya’yı ziyaret edebileceğini belirtti. Erdoğan ve Putin Salı günü Suriye konusunu telefonda görüşmüştü.

Peskov, Rusya’nın Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlamak için aldığı önlemlere saygı duyduğunu da vurguladı, bununla birlikte bunun orantılı olmasını beklediklerini söyledi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.