Abdülmehdi Irak'ın ambargo karşıtlığını yineledi

Abdülmehdi Irak'ın ambargo karşıtlığını yineledi

Bağdat Hükümeti Başbakanı Adil Abdülmehdi, ülkesinin ekonomik ablukaya ve ABD'nin tek taraflı ambargolarına karşı olduğunu yineledi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamada bulunan Bağdat Hükümeti Başbakanı Adil Abdülmehdi, "ülkesinin bir ambargo düzeninin parçası olmayacağını" söyledi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre Abdülmehdi, ABD'nin İran aleyhindeki tek taraflı ambargoları ile ilgili, "Parlamento’da da ifade ettiğim gibi Irak, ambargolar düzeninin parçası olmayacaktır. Irak ambargolardan çok zarar görmüştür ve bizim ambargolara karşı gelmemiz ilkeli bir tutumdur" dedi.

Ülkesinin bir ülkeye saldırı parçası da olmayacağını ifade eden Abdülmehdi, "Biz Irak’ın diğer ülkelere müdahaleden ister komşular ister diğerleri olsun, uzak kalmasını istiyoruz. Irak kendi menfaatleri ve bağımsızlığını korumak istiyor ve ambargolarla ilgili tutumumuz bu temelde olacaktır" dedi.

Bağdat Hükümeti Başbakanı ve 14 bakan Çarşamba günü Irak Parlamentosundan Güvenoyu alarak faaliyete başladılar.

Adil Abdülmehdi Parlamentoda 2018-2022 yılları arası için 5 yıllık bir plan sundu. Plan, Irak’ın iç ve dış politikası, ekonomi ve bakanlıkların kısa, orta ve uzun vadeli programlarını içeriyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.