Açlıkla boğuşan Yemen'de Husiler Lübnan Hizbullahı için 250 bin dolar topladı

Açlıkla boğuşan Yemen'de Husiler Lübnan Hizbullahı için 250 bin dolar topladı

Yemen'de İran destekli Husiler, Lübnan Hizbullahı için düzenledikleri bağış kampanyasında 100 bin dolar topladı.

Yemen'de İran destekli Ensarullah Hareketi (Husiler), Lübnan Hizbullahı için düzenledikleri bağış kampanyasında 100 bin dolar topladı.

Husilere bağlı Sam FM isimli radyo kanalı, bağış kampanyasında 73 milyon 500 bin Yemen riyali (yaklaşık 250 bin dolar) topladı. Radyo kanalı bu paranın yaklaşık 132 bin dolar ettiğini ifade etti. ABD'li analiz sitesi Long War Journal'e göre söz konusu miktarın dolar karşılığı çok daha fazla ancak radyo kanalı miktarı daha düşük olarak belirtti.

Husiler olarak da bilinen İran destekli gruba bağlı Sam FM isimli radyo kanalı söz konusu kampanyayı ilan etmişti. Başkent Sana merkezli radyo ve radyoya bağlı sosyal medya hesapları üzerinden ilan edilen kampanyada "Hizbullah mücahitlerine destek olmak için para toplandığı" ifade edilmişti.

Husiler ile Hizbullah arasında yakın bir işbirliği bulunuyor. Yemen'de Husilere askeri eğitim vermek üzere Hizbullah mensuplarının bulunduğu birçok kez ortaya konulmuştu.

Husilerin lideri Abdulmalik el Husi de birçok kez İran destekli Lübnan Hizbullahı'nı öven açıklamalar yapmıştı. El Husi, İsrail ile savaş halinde grup üyelerini Lübnan'a Hizbullah'a destek için gönderebileceğini ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.