Adana'da dur ihtarına uymayan Suriyeli genç polis tarafından vurularak öldürüldü

Adana'da dur ihtarına uymayan Suriyeli genç polis tarafından vurularak öldürüldü

Adana'da dur ihtarına uymayarak kaçan Suriyeli genç, polis memuru tarafından vurularak öldürüldü.

Adana Valiliği dün Seyhan ilçesinde polisin dur ihtarına uymayarak kaçan Suriye uyruklu bir genci vurarak ölümüne neden olan polis memurunun açığa alındığını açıkladı.

Valilik açıklamasında gencin uyarı ateşi açılması esnasında kazaen yaralandığı belirtildi.

Sosyal medyada ise olaya ait olduğu iddia edilen görüntülerde gencin kalbine yakın bir noktadan vurulduğu görülüyor.

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut da görüntüleri Twitter hesabından paylaşarak "Adana Seyhan'da sokağa çıkma yasağının olduğu gün 17 yaşında bir çocuğun "dur" ihtarına uymadığı için öldürülmesi bizleri derinden üzdü. Bu görüntülerle ilgili acil bir açıklama ve sorumluların adalet önünde hesap vermesini bekliyoruz" açıklamasını yaptı.

DHA ise olayın dün öğle saatlerinde Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi'nde meydana geldiğini, polisin kimlik sorarak uygulama yaptığını gören gencin kaçmaya başladığını ve yaşanan kovalamacada polisin 'dur' ihtarına da uymayan Ali A.'nın havaya açılan ateşe rağmen kaçmaya devam etmesi sonucu bacağından vurularak yakalandığını duyurmuştu.

Genci vuran polis tutuklandı

Suriyeli genci vuran polisin, görüntülerin dün akşam sosyal medyada yayımlanmasından sonra savcının talimatıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Adana Emniyet'inde gözaltında tutulan ve buradan adliyeye sevk edilen polis F.K. sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.