Afganistan Ticaret Bakanı: Ülkede 50 bin kadın işletme sahibi

Afganistan Ticaret Bakanı: Ülkede 50 bin kadın işletme sahibi

Afganistan Sanayi ve Ticaret Bakanı, ülkedeki kadınların çalışmasına ilişkin rakamlar paylaştı.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin Sanayi ve Ticaret Bakanı Nureddin Azizi kadın çalışanlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ülkenin güneyindeki Hilmend ilinde Afgan tacirlerin katıldığı bir toplantıda konuşan Azizi, Afganistan'daki kadın girişimcilerin etkinliğine vurgu yaptı.

Azizi, kadın girişimcilerin fuarlarda yer alabildiğini ve yanlarında erkek mahremle beraber diğer ülkelerdeki fuarlara da gittiklerini kaydetti.

Afganistan Ticaret Bakanı Azizi, ülkede kadınların işletme sahibi olmasıyla ilgili bir sorun olmadığını altını çizerken, Afganistan genelinde kadınlara ait resmi kayıtlı şirket ve işletme sayısının 5 bin olduğunu, gayriresmi rakamlarla beraber bu düzeyin 50 bine ulaştığını vurguladı.

Afganistan'da kadınlara çeşitli alanlarda iş imkanı sağlandığı biliniyor. Ülkede daha önce de istihdam sağlanması için kadınlara özel alışveriş merkezlerinin kurulmuştu.

Kaynak: Mepa News

katki.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum