Afganistan: Üst düzey askeri isim Taliban saldırısında öldü

Afganistan: Üst düzey askeri isim Taliban saldırısında öldü

Ülkenin doğusunda meydana gelen saldırıda üst düzey askeri isim Feridun Feyaz hayatını kaybetti.

Ülkenin doğusunda meydana gelen saldırıda üst düzey askeri isim Feridun Feyaz hayatını kaybetti.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, ABD destekli ordu güçlerine bağlı 203. Yıldırım Kolordusu merkez komutanı Albay Feridun Feyaz, bugün uğradığı silahlı saldırı sonucu öldü. Ordu yetkililerinin açıklamasında Feyaz'ın ölümü doğrulanırken, bir korumasının da saldırıdan yaralı kurtulduğu ifade edildi.

Resmi kaynaklara göre saldırı, Logar-Paktiya vilayeti arasındaki yolda meydana geldi. Feyaz'ın konvoyu iki vilayet arasındaki karayolunda pusura düşürüldü.

Sorumluluğu Taliban üstlendi

Taliban Sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, Albay Feridun Feyaz'ın "özel bir saldırı" ile öldürüldüğü ifade edildi. Sözcünün açıklamasında, Feyaz'ın "işlediği suçların cezası olarak öldürüldüğü" öne sürüldü.

Açıklamada Feyaz ile birlikte iki korumasının da öldüğü iddia edildi.

Taliban ile ABD arasında Şubat 2020'de Katar'ın başkenti Doha'da bir anlaşma imzalanmıştı. Anlaşma gereği ABD askerlerinin Mayıs ayına kadar ülkeyi terk etmesi gerekiyor.

ABD askerlerinin ülkeyi terk etmemesi halinde savaşa devam edeceklerini ifade eden Taliban, bu süreç içinde yerel güçlere yönelik saldırılarını da sürdürüyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.