Afganistan yönetiminde çatlak: "Kabil hükümeti IŞİD'e destek oluyor"

Afganistan yönetiminde çatlak: "Kabil hükümeti IŞİD'e destek oluyor"

Afganistan'ın önde gelen siyasetçilerinden Muhammed Muhakkik, Eşref Gani'nin IŞİD'i desteklediğini iddia etti.

Afganistan'ın önde gelen siyasetçilerinden Muhammed Muhakkik, Eşref Gani'nin IŞİD'i desteklediğini iddia etti.

Afganistan'da Şii Hazara nüfusun önemli isimlerinden olan ve "Afganistan Halkının İslami Birlik Partisi" kurucu lideri Muhakkik, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'yi hedef aldı.

Dün başkent Kabil'de düzenlenen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan havan toplu saldırı sonrası Hazara lider, Eşref Gani'ye yüklendi. Saldırıyı IŞİD üstlenirken, Muhakkik'in hedefinde Eşref Gani vardı. Muhakkik, saldırı sonrası yaptığı açıklamalarda "IŞİD'in bu saldırıları destek almadan gerçekleştiremeyeceğini, saldırının hükümetin zayıflığı ya da muhaliflerine karşı başkalarıyla işbirliği yapması nedeniyle gerçekleştiğini" savundu. Muhakkik "Kabil hükümeti IŞİD'e destek oluyor" şeklinde konuştu.

Afganistan'da Kabil hükümetini oluşturan taraflar arasında bir süredir gergin bir atmosfer hakim. Hükümeti oluşturan farklı gruplar ve yapıların arasında zaman zaman siyasi ve etnik nedenlerle tansiyon yükseliyor.

Yakın bir zamana kadar Afganistan İcra Heyeti İkinci Başkan Yardımcısı görevinde bulunan Muhakkik, bu yılın başında Gani tarafından görevden alınmak istenmişti. Muhakkik, icra heyetinin başkanlıktan ayrı olduğunu ve Gani'nin kendisini görevden alma yetkisi bulunmadığını söylemiş ve görevi bırakmayı reddetmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.