Afganistan'da 17 kontrol noktası Taliban tarafından ele geçirildi

Afganistan'da 17 kontrol noktası Taliban tarafından ele geçirildi

Ülkenin güneyindeki Uruzgan ilinde Taliban tarafından gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda kontrol noktasının ele geçirildiği bildirildi.

Ülkenin güneyindeki Uruzgan ilinde Taliban tarafından gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda kontrol noktasının ele geçirildiği bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Taliban'a bağlı silahlı güçlerin ülkenin orta-güney kesiminde yer alan Uruzgan iline bağlı Çora ilçesinde düzenlediği saldırıda, Kabil hükümetine güçlerine ait çok sayıda kontrol noktasını ele geçirdiği belirtildi.

Uruzgan ili konumu:

Taliban sözcüsü Kari Muhammed Yusuf Ahmedi tarafından yapılan açıklamada, Çora ilçesinde düzenlenen saldırıda ilçe merkezi de dahil olmak üzere bölgede Kabil hükümeti güçlerine ait 17 askeri kontrol noktasının ele geçirildiği öne sürüldü.

Açıklamada ayrıca, ele geçirilen noktalardaki çok sayıda silah ve mühimmata da el konulduğu belirtildi. Düzenlenen saldırıda Kabil hükümeti güçlerine ait 6 askeri aracın da ele geçirildiği bilgisi sözcü tarafından ifade edilen bilgiler arasında.

"Hükümet güçlerinden 15 kişi teslim oldu"

Taliban sözcüsünün açıklamasında, saldırılarda Kabil hükümeti güçlerine bağlı "onlarca unsurun" öldürüldüğü belirtilirken, 15 askerin de silahlarıyla birlikte bölgedeki Taliban güçlerine teslim olduğu ifade edildi.

Birçok ilçe çatışmalar sürüyor

Afganistan Savunma Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, ülkede en az 7 ilde Taliban ve Kabil hükümeti güçleri arasında çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Özellikle kuzeydeki Feryab ilinde 11 farklı bölgede Taliban'la çatışmaların devam ettiğinin ifade edildiği açıklamada, Feryab'a ilave kuvvet gönderilmekte olduğu bilgisi de kaydedildi.

Afganistan genelinde Taliban ile Kabil hükümeti arasında devam eden çatışmalar Cevzcan, Gazni, Badgis, Ferah, Hilmend ve Uruzgan bölgelerinde yoğunlaşmış durumda.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.