Taliban askeri üsse bombalı araçla saldırdı

Taliban askeri üsse bombalı araçla saldırdı

Afganistan'ın başkenti Kabil'in güneyinde Taliban'a bağlı güçler bir askeri üsse yönelik saldırı gerçekleştirdi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'in güneyinde Taliban'a bağlı güçler bir askeri üsse yönelik saldırı gerçekleştirdi.

Kabil'in güney komşusu olan Logar ili merkezinde bu sabah saat 05:00 sularında askeri bir üsse yönelik bomba yüklü araç saldırısı gerçekleştirildi. 

Logar il merkezindeki "Pul-e-Alam" isimli merkeze yönelik bombalı araç saldırısından kısa bir süre sonra silahlı 3 kişi merkeze girerek sağ kalan güvenlik güçleriyle çatışmaya başladı.

Logar il merkezinde hedef alınan askeri üs

Yaklaşık 3 saat süren çatışmaların ardından üsse giren Taliban savaşçıları öldürülürken, Kabil hükümeti güçlerinin de meydana gelen patlama ve silahlı saldırı sonucunda çok fazla kayıp verdiği ifade ediliyor.

Bölgede Kabil hükümetine bağı güvenlik güçlerinin yaptığı açıklamaya göre, saldırıda 1'i polis şefi olmak üzere toplam 3 polis öldü. 

Taliban açıklamasında ise merkezde Kabil hükümetine bağlı 100 kadar güvenlik personelinin bulunduğu ve ölü sayısının çok daha fazla olduğunu öne sürdü.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, ölenler arasında üst düzey isimlerin de olduğu ifade edildi.

Başkent Kabil'de çatışmalar

Öte yandan Afganistan'ın başkenti Kabil'de İçişleri Bakanlığı binasına yönelik bomba yüklü araç saldırısı gerçekleştirildi. Havaalanı yolu üzerinde bulunan yeni binanın hedef alındığı bombalı araç saldırısı sonrasında binaya birkaç silahlı kişinin girdiği ve çatışmaların sürdüğü bilgisi aktarılıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.