'Taliban Afganistan'da İsrail askerlerini vurdu'

'Taliban Afganistan'da İsrail askerlerini vurdu'

Geçtiğimiz günlerde Afganistan’ın batı bölgesinde yer alan Ferah’ta konuşlu İsrail askerlerinin saldırıya uğradığı iddia edildi.

İlin başkenti olan Ferah şehri yakınlarında, kapatılmış eski bir ABD üssü olduğu ifade edilen üste konuşlu bulunan birlikler Taliban saldırısına hedef oldu.

"Saldırılar birkaç gün sürdü"

Roket ve havan toplarıyla düzenlenen saldırıların birkaç gün sürdüğü, atışlarda ölü ve yaralıların olduğu, bir ABD helikopterinin de tahrip edildiği belirtildi. İfade edilene göre, İsrail güçleri saldırının ardından Herat’ta bulunan Şindend Hava Üssü’ne çekildi.

İsrail birlikleri 2004 yılından bu yana Afganistan’da eğitim faaliyetlerinde bulunuyordu. Ancak bu birliklerin vazifesi bununla sınırlı kalmamış görünüyor. Ferah gibi aktif bir çatışma bölgesinde askerlerin bulunması, İsrail’in tek gayesinin eğitim olmadığını ortaya koyan bir etken.

"Sayeret Matkal"

İsrail askerlerinin bölgede ABD kimlikleri kullandığı belirtiliyor. İsrail’in bölgeye gönderdiği askeri birimin “Sayeret Matkal” adlı birim olduğu ifade ediliyor. “Düşman toprağında gizli istihbarat toplama” görevleri gerçekleştiren birim, birçok rehine kurtarma ve “anti terör” operasyonuna imza atmış bir askeri birlik.

Taliban açıklaması

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, iki gün önce sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son Taliban ilerleyişini takiben Ferah’a gelen ABD güçlerinin roketlerle vurulduğunu belirtmişti. Mücahid, ABD askerlerinin bölgeye geldikleri andan itibaren devamlı olarak vurulduğunu ve en sonunda bir helikopterin tahrip edildiğini, ABD güçlerinin bölgeyi terk etmek zorunda kaldığını dile getirdi. Taliban’ın bu birlikleri ABD askeri sandığı ancak bunların İsrail askerleri olmuş olabileceği düşünülüyor.

İsrail ise konuya dair bir açıklama yapmış değil.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.