"Afganistan'da 7 sağlık görevlisinin öldürüldüğü saldırının arkasından Ahmed Mesud güçleri çıktı"

"Afganistan'da 7 sağlık görevlisinin öldürüldüğü saldırının arkasından Ahmed Mesud güçleri çıktı"

Afganistan'da çocuk felci aşısı yaptıkları sırada saldırıya uğrayan görevlilerinin Ahmed Mesud'a bağlı güçler tarafından öldürdüğü ifade edildi.

Afganistan'da çocuk felci aşısı yaptıkları sırada saldırıya uğrayan sağlık görevlilerini, Ahmed Mesud'a bağlı güçlerin öldürdüğü öne sürülüyor.

Geçtiğimiz gün ülkenin kuzeyindeki Kunduz ilinde çocuk felci aşısı yapan görevliler silahlı saldırının hedefi olmuştu.

Saldırıda 7 görevli yaşamını yitirmiş, kısa bir süre sonra ise saldırıyı gerçekleştirdiği belirtilen kişiler yakalanmıştı.

Yerel haber kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, saldırıyı gerçekleştiren kişiler, Pençşirli bir komutandan, söz konusu saldırıyı düzenleme talimatı aldıklarını ve karşılığında kendilerine 30 bin Afgani (336 dolar) ödendiğini belirtti.

Söz konusu talimatı veren kişinin, Ahmed Mesud'un "Ulusal Direniş Cephesi"ne bağlı bir komutan olduğu aktarıldı.

Mesud'un grubunun, Afganistan genelinde Taliban mensuplarına ve 'İslam Emirliği' yönetimine zarar verecek saldırılar düzenlenmesi için farklı gruplara ve suç çetelerine para teklif ettiğine dair haberler daha önce de ortaya çıkmıştı.

Grubun, çocuk felci aşısı yapan kişileri öldürerek bölgede güvensizlik ortamı oluşturmayı ve Afganistan yönetimine yönelik şüphelere sebep olmayı hedeflediği öne sürüldü.

Kunduz'daki saldırılara benzer saldırılar daha önce de meydana gelmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.