Afganistan'da eş zamanlı Taliban saldırıları: En az 70 ölü

Afganistan'da eş zamanlı Taliban saldırıları: En az 70 ölü

Afganistan'ın çeşitli bölgelerinde düzenlenen saldırılarda onlarca Kabil hükümeti askeri personelinin öldürüldüğü belirtildi.

Afganistan'ın çeşitli bölgelerinde düzenlenen saldırılarda onlarca Kabil hükümeti askeri personelinin öldürüldüğü belirtildi.

Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre saldırılar Meydan Vardak, Cevzcan, Badgis ve Kandahar illerinde meydana geldi.

Meydan Vardak

Meydan Vardak'ın Seyid Abad ilçesinin Sultan Hil köyünde Kabil hükümeti güçlerine ait bir karakola Taliban tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda Taliban karakolun kontrolünü ele geçirirken 10 asker öldürüldü, 1 asker ise yakalandı. Taliban karakoldaki silah ve mühimmatı ele geçirdi.

Cevzcan

Yine geçtiğimiz gece Afganistan'ın kuzeyindeki Cevzcan iline bağlı Akça ilçesinde Kabil hükümetine ait bir askeri merkeze yönelik düzenlenen saldırıda, merkez ve merkeze bağlı bir karakol Taliban tarafından ele geçirildi. Saldırıda 16 asker öldü ve yaralandı. Askeri merkezde Taliban çok sayıda silah, mühimmat ve askeri araca el koydu.

Aynı ile bağlı Havaca Du Koh ilçesinde düzenlenen saldırıda bir karakol Taliban tarafından ele geçirilirken 8 asker de öldürüldü.

Kandahar

Ülkenin güneyindeki Kandahar ilinin Hakriz ilçesinde iki köye yönelik düzenlenen saldırıda iki askeri karakol, Meyvend ilçesindeki bir diğer saldırıda bir askeri karakol ele geçirilirken 18 asker öldürüldü, bir asker de sağ olarak yakalandı.

Badgis

Bir diğer saldırı da Afganistan'ın kuzeyindeki Badgis ilinin merkezini hedef aldı. İlin merkez bölgesinde bir karakol Taliban'ın eline geçerken 5 asker öldürüldü.

Taliban tarafından yayınlanan açıklamada bu saldırıların sorumluluğu üstlenilirken, ülke çapında dün düzenlenen saldırıların tamamında 70 asker ve polisin öldürüldüğü öne sürüldü.

Hareket, geçtiğimiz ayın ortasında "Fetih Operasyonu" ismini verdiği bahar saldırılarının başladığını ilan etmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.