Afganistan'da Taliban'dan ABD'li kuruluşa bombalı saldırı

Afganistan'da Taliban'dan ABD'li kuruluşa bombalı saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de şiddetli bir patlamanın meydana geldiği bildirildi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de şiddetli bir patlamanın meydana geldiği bildirildi.

Başkent Kabil'in Şehri Nev bölgesinde meydana gelen bombalı saldırıda ABD merkezli bir kuruluşun hedef alındığı ifade edildi.

Meydana gelen patlamanın ardından bölgede çatışmaların yaşandığını ifade eden kaynaklar, Kabil hükümeti güçlerine bağlı çok sayıda ek polis gücünün de bölgeye kaydırıldığı belirtildi.

Taliban saldırıyı üstlendi

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamada ABD merkezli kuruma düzenlenen saldırının sorumluluğu üstlenildi.

Mücahid açıklamasında hedef alınan "Counterpart" isimli ABD kuruluşunun Afganistan içinde "zararlı faaliyetler" yürüttüğünü öne sürdü.

Öte yandan Taliban tarafından yapılan açıklamada, ABD'li kuruluşta bulunan 40-50 kişilik yabancı danışmanın Kabil hükümeti çalışanlarına "anti İslami ideolojiyle Batı kültürünün teşviki konusunda akıl hocalığı" yaptığı ileri sürüldü.

ABD'li kuruluşta bulunan 40-50 yabancı danışman Kabil hükümeti çalışanlarına vahşeti baskı, terör, anti İslami ideoloji ve Batı kültürünün teşviki konusunda akıl hocalığı yapıyordu

Açıklamada ayrıca saldırının devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.