Afganistan'da esir takası: Kabil hükümeti 1500 Taliban mensubunu serbest bırakıyor

Afganistan'da esir takası: Kabil hükümeti 1500 Taliban mensubunu serbest bırakıyor

Kabil hükümeti, mahkum Taliban mensuplarının serbest bırakılmasıyla ilgili kararı duyurdu.

Kabil hükümetinden yapılan açıklamaya göre, ABD ile Taliban arasında imzalanan barış anlaşması kapsamında 14 Mart'tan itibaren 1500 mahkum Taliban mensubu serbest bırakılacak.

Afganlar arası müzakerelerin başlamasıyla da her iki haftada bir 500 mahkum olmak üzere geri kalan 3 bin 500 mahkum serbest kalacak.

Açıklamada, Kabil hükümeti lideri Eşref Gani'nin "Afganlar arası müzakerelerin başlamasının önünü açması ve iyi niyet göstergesi olarak bu kararı imzaladığı" bildirildi.

Euronews'in haberine göre, ikinci etapta serbest bırakılacak mahkumlar için şiddetin önemli ölçüde azaltılmasının şart koşulduğu açıklamada, serbest bırakılacakların tekrar savaşa katılmayacakları yönünde yazılı taahhütlerinin de alınacağı öne sürüldü.

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi Zalmay Halilzad dün sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Gani'nin Taliban mensuplarının serbest bırakılması için gerekli kararı imzaladığını ifade etti.

Daha önce yaptığı açıklamada Taliban'ın Siyasi Ofis Sözcüsü Suheyl Şahin, ABD heyetine serbest bırakılacak 5 bin Taliban mensubuna dair liste verildiğini belirtirken, serbest bırakılan kişilerin bu listeye göre kontrol edileceğini ve herhangi bir aldatmanın yaşanmaması için önlem alındığını kaydetmişti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.